Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

AMA

AMA

AMA står för Allmän Material- och Arbetsbeskrivning och finns både som webbtjänst och i bokform. Här finns tusentals beskrivningar av välbeprövade tekniska lösningar för olika konstruktioner. I den svenska byggsektorn är det sedan många år tillbaka vanligt att hänvisa till texterna i AMA. AMA består av ett flertal referensböcker som ges ut av AB Svensk Byggtjänst.

I avtalet mellan beställare och entreprenör ligger en teknisk beskrivning som grund. Beskrivningen används bland annat för materialinköp och i arbetet på byggarbetsplatsen. Den används också i tidiga projekteringsskeden. Genom att i beskrivningen åberopa kraven i AMA samt komplettera med text specifikt för projektet kan man uppnå mätbara kriterier för arbetet som utförs. För att AMA ska gälla i beskrivningen krävs att de så kallade BSAB-koderna och rubrikerna ur AMA har använts.

AMA hus är en av referensböckerna inom AMA och riktar sig till husbyggnadsarbeten. Den används som ett referensverk till upprättande av beskrivningar och utförande. AMA Hus utkommer i nya versioner var tredje år, det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vilken version som är aktuell till ditt projekt. AMA Hus innehåller bland annat värden för målfuktkvoter och ytfuktkvoter samt avsnitt om träbyggnad och toleranskrav för byggnader.

Ta gärna hjälp av din Woody-rådgivare för att få råd och tips hur AMA kan användas i ditt projekt.

Länkar